Verhofstadt bracht werkbezoek aan Deurganckdok

Print
Premier Guy Verhofstadt heeft dinsdagochtend op uitnodiging van de Antwerpse havenschepen Leo Delwaide een werkbezoek gebracht aan het Deurganckdok in de Antwerpse haven, dat morgen/woensdag officieel wordt geopend.
Het ging het om een vervolgbezoek van het bezoek dat Verhofstadt vorig jaar aan de werf bracht, aldus de woordvoerder van Delwaide. Verhofstadt bezocht het dok, praatte met de terminaloperatoren P&O Ports en PSA en had ook een gesprek met de havencommandant over de veiligheid. Samen met Delwaide maakte hij een helicoptervlucht over het hele havengebied. Het bezoek duurde 1 tot 1,5 uur, aldus het kabinet van Delwaide. De premier kan morgen/woensdag niet aanwezig zijn bij de officiële opening van het dok, aldus de havenschepen. De woordvoerder van Verhofstadt wijst erop dat er woensdagmorgen vanaf 8 uur een Overlegcomité tussen de verschillende regeringen op het programma staat, om 10 uur gevolgd door een vergadering van het kernkabinet en om 11 uur een vergadering over de begrotingscontrole.

Na het bezoek ging Verhofstadt tegenover de aanwezige pers in op wat de federale overheid kan doen in verband met het Deurganckdok. Er was sprake over investeringen in het spoor. Ook het federale investeringsklimaat en het nieuw stelsel van de vennootschapsbelasting kwam aan bod, aldus de woordvoerder van de premier. Het Deurganckdok wordt woensdag officieel geopend in aanwezigheid van koning Albert II. Vanaf 11 uur staan er toespraken op het programma van Vlaams minister van Openbare Werken Kris Peeters, Antwerps havenschepen Leo Delwaide en Vlaams minister-president Yves Leterme.
MEEST RECENT