Knokke-Heist vecht robbertje uit met Aminal over duinen

Print
Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is de houding van de afdeling Natuur en Milieu van de Vlaamse Gemeenschap (Aminal) beu.
Die plaatste dinsdagmorgen op het strand van Heist een omheining rond het strandreservaat de Baai om er spelende kinderen weg te houden. Knokke-Heist beraadt zich over juridische stappen.

Aminal plaatste dinsdag over een lengte van een halve kilometer een nieuwe omheining rond het strandreservaat. Daar broedden enkele zeldzame vogels en groeien zeldzame planten. "Volgens Aminal vormen de spelende kinderen op het strand een bedreiging voor de broedende vogels in het reservaat", zegt schepen Danny De Spiegelaere. Volgens de schepen gaat het om pesterijen en zet Aminal zich in Knokke-Heist boven de wet.

Ook de Groen! -afdeling van Knokke-Heist schaart zich niet meer achter de beslissingen van de administratie natuur. Ook het argument van de bescherming van de plantengroei volgt Knokke-Heist niet. "De plantengroei buiten het strandreservaat is er gekomen tussen de toeristen en dus is het bewijs geleverd dat recreatie en natuur naast en met elkaar kunnen bestaan. Er is dus geen reden om de planten te isoleren."
MEEST RECENT