60 extra militairen bestrijden wateroverlast West-Vlaanderen

Print
Er werden nog eens zestig extra militairen ingezet voor de bestrijding van de wateroverlast in West-Vlaanderen. Dat zegt provinciegouverneur Paul Breyne.
Het meest kritieke punt lijkt de omgeving van de Begoniastraat in Loppem te zijn, waar een beek en een waterspaarbekken overlopen. Op de meeste andere plaatsen in de provincie is het water uit de huizen en straten weggetrokken en lijkt de toestand gestabiliseerd. Vandaag/dinsdag zullen nog zowat alle korpsen in de weer zijn met het leegpompen van kelders en het opkuisen van de achtergebleven smurrie. De zestig militairen, die bovenop de zestig die al aan de slag waren, worden ingezet in Loppem. Daar loopt de buurt van de Begoniastraat onder nadat een waterspaarbekken begon over te lopen. Ook de brandweer van Torhout en Brugge schiet Loppem te hulp.

De brandweer van Izegem werkte de ganse nacht door, maar daar wachten nog altijd zo'n 300 ondergelopen woningen, vooral in de omgeving van de Sasstraat, de N36 en Brielstraat, op hulp. De meeste andere brandweerkorpsen werkten maandag tot middernacht en lasten toen een rustpauze in tot dinsdagochtend. In Ardooie staat enkel nog de Tinnenpotstraat onder water. In de regio Ieper zijn zo goed als alle straten vrij. De brandweer van Ingelmunster bleef de ganse nacht aan de slag maar de situatie is er onder controle.

In Roeselare wachten de spuitgasten nog 150 adressen waar nog kelders moeten leeggepompt worden of opkuiswerk moet gebeuren. Ook in Pittem was het water tegen middernacht uit zowat alle woningen weggetrokken.
MEEST RECENT