NBA - Draft: Denver kiest Axel Hervelle in tweede ronde

Axel Hervelle, die zondag met Real Madrid Spaans basketbalkampioen werd, is dinsdag door de Denver Nuggets als 52e gekozen in de tweede ronde van de 'draft'. Dit is het jaarlijkse selectiesysteem dat in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA) gehanteerd wordt om de 32 teams toe te laten nieuwe spelers te kiezen. In totaal staan 120 spelers op de 'draft'-lijst.

Belga

De 22-jarige voormalige forward van Pepinster is evenwel nog niet zeker van een plaats in de NBA. Eerst zal hij deze zomer ongetwijfeld testen moeten afleggen bij Denver, dat op basis daarvan de Belg nadien een contract kan aanbieden. Mogelijk kan hij profiteren van het feit dat NBA-teams vanaf volgend seizoen niet twaalf maar veertien spelers mogen tellen.

Axel Hervelle is de eerste Belg in de NBA-draft. Didier Mbenga, die in juli 2004 Charleroi ruilde voor Dallas, ging immers rechtstreeks naar de Texaanse club.

De Denver Nuggets bereikten in het net afgelopen seizoen de play-offs in de Western Conference. In de eerste ronde verloren ze evenwel met 4-1 van de latere kampioen San Antonio Spurs. Axel Hervelle speelde voor Pepinster van 2000 tot 2004. Sinds vorig jaar verdedigt hij de kleuren van Real Madrid.