Hugo Broos heeft eerste training bij Genk achter de rug

Hugo Broos leidde woensdagnamiddag zijn eerste training bij Racing Genk. De ex-trainer van Anderlecht kon wel nog niet over zijn volledige kern beschikken.

Belga

Met zijn assistenten Pierre Denier en Guy Martens liet hij voor een duizendtal nieuwsgierige supporters zeventien spelers het oefenveld opdraven. Bij de groep ontbraken de Belgische internationals Kevin Vandenbergh en Koen Daerden, nieuwkomer Hans Cornelis en jeugdinternational Faris Haroun. Ook de buitenlanders Indridi Sigurdsson, Brian Priske en Mirsad Beslija misten de eerste trainingssessie. Zij zullen maandag aansluiten bij de groep. "Niet alleen hebben die jongens internationale verplichtingen, vergeet ook niet die twee wedstrijden tegen Standard", geeft Broos als verklaring. De geblesseerden Thomas Chatelle en Seyfo Soley komen ook later bij de A-kern.

Broos heeft vier jongeren toegevoegd aan zijn A-kern, met name Sinan Bolat, Kenneth Van Goethem, Steven Defour en Sebastien Pocognoli. "Na vier maanden thuiszitten heb ik een goed gevoel nu ik terug aan de slag kan. Ik heb hier niet alleen een enthousiaste groep gevonden, maar ook schitterende accomodaties", zegt Broos. "Veel clubs uit eerste klasse kunnen hier een lesje uit trekken. Sportief gesproken is het voor mij ook nog leren. Het is nu aan mij om hun karakters en hun menselijke kantjes te leren kennen.

Daardoor is het deze week voor mij voornamelijk observeren. Trainingen stilleggen komt later wel. Binnen anderhalve week gaan wij op stage in Nederland. Daar zal de echte arbeid beginnen. Na de stage heb ik nog drie weken om de zaken bij te stellen. Ik wil dit jaar starten met een een relatief kleine kern van 26 spelers. Dat is prettiger werken." "Genk is een volkse club. De sfeer is helemaal anders dan bij mijn vorige club Anderlecht. In België is Genk het best te vergelijken met Club Brugge."