Twee nieuwe websites over wandelen en fietsen in West-Vlaanderen

Het autonoom West-Vlaams provinciebedrijf voor toerisme Westtoer heeft woensdag in Brugge twee nieuwe websites boven de doopvont gehouden.

Belga

De site www.westtoer.be bundelt alle toeristische informatie en op www.fietsen-wandelen.be staan alle fiets- en wandelinitiatieven in de kustprovincie.  "Fietsen en wandelen zijn meer dan ooit de populairste vormen van recreatie" , zegt voorzitter Patrick Van Gheluwe van Westtoer. "Vorig jaar werden in West-Vlaanderen meer dan 70.000 kaarten verkocht met daarop de provinciale fiets- en wandelroutes. We moeten blijven inspelen op deze recreatieve trend. Met de nieuwe website over het fiets- en wandelaanbod wil Westtoer op een creatieve maar efficiënte wijze communiceren met de diverse doelgroepen".  Sommige gemeentebesturen zijn niet gelukkig met de inhoud van www.fietsen-wandelen.be. Daarop staan volgens hen enkel die fietsroutes die Westtoer zelf ontwikkelde voor het provinciebestuur en niet de gemeentelijke initiatieven. 

Op www.westtoer.be staat meer consumentgerichte informatie over recreatie in de vier West-Vlaamse regio's: de Kust, de Westhoek, de Leiestreek en het Brugs Ommeland. Met deze website wil Westtoer op een professionele en eigentijdse wijze haar diverse doelgroepen binnen de toeristische sector informeren.