T-Mobile brengt internet zonder beperkingen naar gsm

De Duitse mobiele operator T-Mobile brengt naar eigen zeggen als eerste in Europa internet zonder beperkingen op de gsm. Het aanbod "web'n'walk" werd woensdag voorgesteld in Duitsland. Volgens T-Mobile zal het internetgebruik voortaan even makkelijk zijn per gsm, als thuis achter de computer.

Belga

De dienst gaat op 1 juli van start. Bedoeling is om tegen eind volgend jaar minstens 100.000 klanten aan te trekken. Het aanbod geldt in eerste instantie enkel voor Duitsland en Oostenrijk, later zullen ook T-Mobile-klanten in Groot-Brittannië, Nederland en Tsjechië terechtkunnen.

Volgens T-Mobile willen gsm-gebruikers meer dan enkel toegang tot portaalsites, waarbij vooraf vastligt welke websites men kan consulteren. T-Mobile geeft vrije internettoegang, maar beperkt die tot maandelijks 30 megabyte. Dat komt overeen met zo'n 3.000 e-mails of 500 minuten surfen per maand.

T-Mobile kondigde woensdag ook aan dat ze geen lowcost-merk gaat uitbouwen. Ook het grootschalige besparingsprogramma ligt op schema. Sinds september vorig jaar werden bij T-Mobile in Europa 1.200 banen geschrapt. Bedoeling is om dit jaar 500 miljoen euro te besparen, en nog eens zoveel tegen eind 2006.