Eto'o verlengt contract bij Barça met vijf seizoenen

De Kameroenese international Samuel Eto'o heeft zijn contract bij FC Barcelona met vijf seizoenen verlengd tot 2010. Dat maakte de topspits van de Spaanse landskampioen woensdag bekend.

Belga

De 24-jarige Eto'o zal bij de Catalaanse voetbaltrots elk jaar 4,6 miljoen euro opstrijken. Dat is een verdubbeling vergeleken met zijn vorige contract. In de verbintenis werd ook een afkoopclausule opgenomen. Clubs die Eto'o willen binnenhalen, moeten daarvoor minstens 150 miljoen euro op tafel leggen.

De voorzitter van FC Barcelona Joan Laporta, die zijn verjaardag viert, noemde de contractverlenging "het best mogelijke verjaardagscadeau". De spits zelf verklaarde dat het allerbelangrijkste is "om de volgende edities van de Champions League te winnen". Samuel Eto'o vervoegde Barcelona in augustus 2004. Daarvoor speelde hij bij Real Mallorca. De aanvaller had een belangrijk aandeel in de eerste landstitel van de Catalanen sinds 1999. Zo werd hij topschutter in de Primera Division met 25 doelpunten, evenveel als de Uruguyaan Diego Forlan van Villarreal.