Frank Farina stapt op als bondscoach van Australië

Een week na de uitschakeling op de Confederatiebeker voetbal in Duitsland is Frank Farina opgestapt als bondscoach van de Australische nationale ploeg. De oud-speler van Club Brugge tekende in augustus 1999 een eerste contract bij de Australische voetbalfederatie (FFA). Zijn huidige verbintenis liep nog tot na het WK 2006.

Belga

Australië verloor op de Confederatiebeker zijn groepswedstrijden tegen Duitsland (4-3), Argentinië (4-2) en Tunesië (2-0) en keerde puntenloos huiswaarts. Sindsdien lag de trainer zwaar onder vuur. "Ik wil niet dat de prestaties van de ploegen lijden onder de speculaties over mijn positie", verklaarde Farina zijn beslissing.

FFA-voorzitter Frank Lowy wil zich nu concentreren op de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Duitsland. "We moeten er alles aan doen, opdat Australië er bij zou zijn in Duitsland", klinkt het strijdvaardig.

In september speelt Australië twee wedstrijden tegen de Salomonseilanden. Bij winst volgt in november nog een beslissend duel tegen de vijfde uit de Zuid-Amerikaanse groep.