Hevige blikseminslag vernielt woning in Zonhoven

Tijdens het zware onweer woensdagochtend kort na middernacht is de bliksem op verschillende plaatsen in Limburg ingeslagen. De hevigste blikseminslag deed zich voor op de Kneuterweg in Zonhoven.

Belga

De buurtbewoners werden rond 1 uur opgeschrikt, toen de straatverlichting even uitviel. Een woning op de Kneuterweg was getroffen. De brandweer van Hasselt was snel ter plaatse, maar bij aankomst stond het dak in lichterlaaie. Het vuur verspreidde zich razendsnel. De woning is zwaar beschadigd en tijdelijk onbewoonbaar. Een brandweerman raakte lichtgewond, toen een deel van het dak instortte.

Ook in Genoelselderen (Riemst), Tessenderlo en Beringen rukte de brandweer uit voor blikseminslagen, maar daar was de schade beperkt. In Beringen en Tessenderlo hadden bomen en gras vuur gevat door de inslagen. Op de Schaapsweg in Beringen werd een deel van het dak van een woning vernield. In Lommel in de Gerststraat brak brand uit in een kleine schuur, die dienst deed als opslagplaats voor weipalen en landbouwmateriaal.

Vanuit Genk, Hasselt, Peer, Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Dilsen-Stokkem liep er bij de 100-centrale in Hasselt een dertigtal oproepen in anderhalf uur tijd binnen voor wateroverlast door de felle regenbuien.