Fedrigo Frans kampioen op de weg

De 26-jarige Pierrick Fedrigo (Bouygues) is zondag op het lastige en heuvelachtige parcours te Boulogne-sur-Mer kampioen van Frankrijk geworden op de weg bij de eliterenners. Fedrigo haalde het in de 232 kilometer lange koers van zijn ploegmakker Laurent Brochard, die tweede werd, en Nicolas Jalabert (Phonak).

Belga

Een kopgroep van veertien werd door de talrijke versnellingen van onder andere uittredend kampioen Thomas Voeckler op 69 kilometer van de eindmeet gereduceerd tot negen. Dat waren Thomas Voeckler, Sandy Casar, Sebastien Joly, Patrice Halgand, John Gadret, Nicolas Jalabert, Laurent Brochard, Pierrick Fedrigo en Sylvain Calzati. Met vijf gingen ze de echte finale in. Laurent Brochard zag zijn kans en ging solo. De ex-wereldkampioen van 1997 ging de laatste ronde van 16 kilometer in met een voorsprong van 52 seconden op Fedrigo, Jalabert, Casar, Joly en Gadret.

Jalabert zette een tegenaanval op en kreeg Fedrigo mee als waakhond. Plots ging bij Brochard het licht uit en werd hij op 5 kilometer van de finish voorbijgesneld door zijn ploegmakker Pierrick Fedrigo. Ook Jalabert beende de totaal leeggereden Brochard bij, maar kon de kloof met een ontketende Fedrigo niet meer overbruggen. Fedrigo boekte nog een voorsprong van 1:38 aan de finish op Brochard en Jalabert.