Sébastien Loeb (Citroën) wint Rally van Griekenland

Print
De Fransman Sébastien Loeb (Citroën Xsara) schreef zondagmiddag de Rally van Griekenland op zijn naam, de achtste van zestien manches om het wereldkampioenschap rally. Loeb ging na 19 specials in de omgeving van Lamia de Fin Toni Gardemeister (Ford Focus/op 1:36) en de Spanjaard Carlos Sainz (Citroën Xsara/op 2:11) vooraf. Voor Loeb was de zesde zege van het seizoen, de vijfde zege op rij. Dat laatste gegeven is een record.
In de WK-stand loopt de regerende wereldkampioen natuurlijk verder uit. Bij de constructeurs neemt Citroën de macht over van Peugeot. Dat heeft het te danken aan de goede prestaties van Carlos Sainz, de Spaanse veteraan die uit zijn pensioen terugkwam om onze landgenoot François Duval tijdelijk te vervangen. Duval werd door een veelvoud aan fouten voor twee rally's aan de kant geschoven. In Turkije finishte Sainz als vierde, goed voor evenveel WK-punten (5) als Duval in de vorige zes wedstrijden kon boeken. In Argentinië (15-17 juli) komt Duval met een nieuwe copiloot (Sven Smeets) opnieuw aan de start.

De Fin Marcus Gronholm (Peugeot 307), die zaterdagnamiddag af te rekenen kreeg met een gebroken wielstang, moest vrede nemen met de vierde plaats, terwijl de Est Markko Martin in de tweede 307 pas achtste werd. Petter Solberg (Subaru Impreza) ging tweemaal van de baan en finishte pas als negende. Bovendien hangt de Noor nog een mogelijke uitsluiting boven het hoofd, nadat zijn wagen (en nog twee andere Subaru's) te licht werd bevonden door de koerscommissarissen.

Halfweg het kampioenschap evenaart de 31-jarige Loeb al twee records: dat van aantal zeges in één seizoen, dat hij sinds vorig jaar deelt met Didier Auriol (1992), en dat van aantal overwinningen op een rij (5, zoals Auriol in 1992 en Biasion van eind 1988 tot begin 1989).
Met nog acht rally's te rijden lijkt de Fransman soeverein op weg naar zijn tweede opeenvolgende wereldtitel, waarbij onderweg nog wel wat records zullen sneuvelen.

.

Nu in het nieuws