25.000 muziekfans op TW Classic

Op de wei van Werchter heeft Gabriel Rios rond 14.00 uur het startschot gegeven voor de vierde editie van TW Classic. De weergoden zijn de muziekfans goed gezind.

Belga

Na Rios mochten nog Brian Wilson, Novastar, Arno, Duran Duran en Lenny Kravitz hun opwachting maken.

Iets na 14.00 uur mocht de Gabriel Rios de spits afbijten. De Gentse Puertoricaan die vorig jaar een megahit te pakken had met Broad Daylight bracht het publiek met Latijns-Amerikaanse poprock in stemming voor een festivaldag vol klassiekers van artiesten die hun strepen ruimschoots hebben verdiend. De beloofde regen bleef uit en Rios vergastte het publiek onder meer dan een hit uit zijn album Ghostboy.

Na Rios werd op het podium plaats geruimd voor Brian Wilson, die eind jaren zestig met de Beach Boys hits scoorde met nummers als Surfer Girl, In my Room, Get Around California Girls,... Na de Beach Boys ging Wilson zijn eigen weg en werkte hij samen met onder meer Paul McCartney en John Lennon. De Californische Beach Boy bracht, zoals aangekondigd, een hitgericht optreden met dito klassiekers.

Rond 19.00 uur was het de beurt aan iets rustiger tonen en af en toe wat gitaargeweld van Novastar. Belg Joost Zweegers puurde uit zijn recente reperotoire. Opvolger en oude rot in het vak Arno kreeg het publiek op de hand met hits als Oh la la la en Putain Putain. Het optreden van de Oostendenaar werd sterk gesmaakt en bij afsluiter Les filles du bord de mer gingen de armen zelfs de lucht in.

Van het beloofde onweer was geen sprake. De weergoden bleven de zowat 25.000 festivalgangers goedgezind en de zon zorgde zelfs voor de nodige rode armen en benen.

TW Classic was niet uitverkocht en aan de dagkassa waren nog kaartjes beschikbaar voor 65 euro. Vorig jaar kwamen zowart 40.000 muziekfans opdagen.

Volgens burgemeester van Rotselaar Dirk Claes had de lage opkomst te maken met het feit dat de in het begin aangekondigde topper Prince afzegde en dat de examens nog volop aan de gang zijn.

Later op de avond maken de 'jongens' en Duran Duran hun opwachting en Lenny Kravitz mag het licht uitdoen. Het festival verliep totnogtoe zonder incidenten. De NMBS voorziet na afloop van het festival extra treinen vanuit het station van Leuven naar Oostende Antwerpen-Centraal en Hasselt.