Afgedankte 78-jarige schiet bejaarde ex-minnaar dood

Dat gepassioneerde liefde niet zuiver een zaak is van de jeugd, is aangetoond in een bejaardenhuis in de Amerikaanse stad Atlanta.

AP Ned

Een 78-jarige vrouw die een relatie onderhield met een 85-jarige medebewoner heeft de man doodgeschoten nadat hij een einde had gemaakt aan hun verbintenis. "Ik heb het gedaan en ik zou het opnieuw doen", aldus de vrouw tegenover de politie.

De ex-minnaar werd met een antiek pistool beschoten toen hij de krant zat te lezen. De dode man en de schutter hadden gedurende ongeveer een jaar een relatie, waar de man kort voor de schietpartij een einde aan had gemaakt, aldus een politiewoordvoerder.

De vrouw werd na het incident aangehouden en vrijdag onder betaling van een borgsom van 25.000 dollar voorlopig op vrije voeten gesteld. De vrouw moet het bejaardenhuis verlaten en voorlopig intrekken bij een kleindochter, bepaalde de rechter.

De kleindochter bood vrijdag namens haar grootmoeder excuses aan voor het crime passionel waar haar oma bij betrokken was. "We kunnen niet veranderen wat ze gedaan heeft, maar het spijt ons zeer", verklaarde de kleindochter tegenover de rechter, tot kenbaar ongenoegen van de schutter.

Het wapen waar de bejaarde ex-minnaar mee werd neergeschoten was volgens de kleindochter een antiek pistool dat de vrouw al bijna vijftig jaar in haar bezit had en vooral een decoratieve functie had.