Verdachte bomalarm Antwerpen in september voor rechter

De 40-jarige Nederlander uit Dordrecht die zondagavond de Carnotstraat in Antwerpen in rep en roer zette met een valse bommelding, moet zich daar op 5 september voor verantwoorden bij de correctionele rechtbank.

Belga

Even voor 20 uur belde hij viermaal naar de politie en de dienst 100 met de boodschap dat de juwelierszaak aan de Carnotstraat 50 binnen afzienbare tijd zou ontploffen. Politie en brandweer namen meteen de nodige voorzorgen en maakten de Carnotstraat verkeersvrij.

Een aantal woningen werd ontruimd en de bewoners die zich al buiten bevonden, mochten tijdelijk niet meer naar hun huis terugkeren. Een explosievenhond van Brussel kwam ter plaatse en het hele pand werd doorzocht, maar uiteindelijk werden er geen springstoffen aangetroffen.

De politie trok de telefoonoproepen na en kwam zo bij de verdachte terecht. De man werd rond 21.30 uur opgepakt in de woning van zijn vriendin aan de Turnhoutsebaan. Hij bekende de feiten. Hij had de valse bommelding gemaakt na een geschil met de juwelier omtrent een aankoop. De verdachte bracht de nacht door in de cel. Nadat hij zijn dagvaarding had gekregen, mocht hij terug naar huis.

Nu in het nieuws