Kris Princen is de nieuwe leider van rally van Ieper

Kris Princen (Renault Clio S1600) is de nieuwe leider in de Belgium Ypres Westhoek rally, zesde manche van het BK en derde manche van het EK. Princen nam zaterdagmiddag de leiding over van Peter Bijvelds (Mitsubishi Lancer Evo 7) en heeft een voorsprong van 32.5 op de Nederlander. West-Vlaming Bernd Casier, Belgisch kampioen in de S1600 in 2004, staat op een voorlopige derde plaats met zijn officiële Peugeot 206. Er worden zaterdag nog zeven klassementsritten afgewerkt. De rally eindigt vandaag/zaterdag.

Belga

Princen is niet de snelste in de wedstrijd (slechts 2 snelste tijden in 7 klassementsritten) maar veruit de regelmatigste. Princen rijdt foutloos, wat niet gezegd kan worden van zijn rechtstreekse concurrenten. Larry Cols (Renault Clio S1600) ging op vrijdagavond reeds van de baan en moest opgeven, zaterdag volgden twee merkgenoten het voorbeeld van Larry Cols. Eerst ging Europees kampioen Simon Jean Joseph (Renault Clio S1600) van de baan, maar hij kon de wedstrijd verder zetten. Wat niet gezegd kan worden van Xavier Bouche (Renault Clio S1600). Bouche ging op 750 m van de 32,54 km lange klassementsrit van Heuvelland van de baan en brak een wiel van zijn wagen. Opgave voor de leider in de tussenstand van het Belgisch kampioenschap.

Met nog 7 klassemensritten te gaan en met een voorsprong van 0:32 is het uitgesloten dat Princen gas kan terugnemen. Bijvelds is de enige die Princen nog kan bedreigen voor de zege. Bernd Casier (Peugeot 206 S1600) heeft een voorsprong van 1:5 op de vierde in de stand, Freddy Loix (Citroën C2 S1600), die opgerukt is van een twaalfde naar een vierde plaats. Een sterke prestatie, al moet ook gezegd worden dat er nogal wat wagens voor hem zijn uitgevallen. Loix kan zich op geen enkel moment meten met de snellere Clio's.