Commissarissen rally van Griekenland herzien beslissing

De koerscommissarissen van de Rally van Griekenland, de achtste manche van het wereldkampioenschap, hebben vrijdag in een communiqué aangegeven dat ze op hun beslissing in verband met de boetes voor Subaru en Mitsubishi terugkomen.

Belga

Donderdagavond werden alle wagens gewogen en hierbij werden vier wagens te licht bevonden (minimumgewicht: 1230 kg). Van deze wagens waren er drie van Subaru (Petter Solberg, Chris Atkinson en Stéphane Sarrazin) en een van Mitsubishi (Gigi Galli). Normaal gezien worden de deelnemers dan uitgesloten, maar de commissie gaf hen geldboetes in de plaats.

Na protest van de andere teams, die zich benadeeld voelden, heeft de commissie een andere sanctie voorzien. De weegschaal zal onderzocht worden en nadien zal een definitieve beslissing genomen worden. Als blijkt dat er een defect is aan de weegschaal, dan worden de boetes ingetrokken. Zoniet zullen de deelnemers uitgesloten worden. Het onderzoek zal maandag of dinsdag afgerond zijn, zodat de deelnemers dit weekend gewoon aan de rally mogen deelnemen.