Zes doden in Italië door hittegolf

Print
De aanhoudende hitte in Italë heeft vermoedelijk al aan zes mensen het leven gekost. Volgens de Corriere della Sera stierven de slachtoffers als gevolg van een zonneslag of hartinfarct door de aanhoudende warmte.
Alle dodelijke slachtoffers zijn ouder dan 70 jaar. Ze woonden vooral in Noord-Italië, waar de temperatuur al meer dan een week boven de 30 graden uittornt. De eerste dagen lijkt er geen verbetering in zicht. "Killer-hitte", kopt de krant Il Messaggero zondag.

In het noorden van het land wordt ook stilaan gevreesd voor waterschaarste. De stand van de Po bevindt zich op een historisch laagtepunt. Ook het waterpeil van het Gardameer staat lager dan ooit. Als het niet gauw gaat regenen, vrezen de landbouwers voor hun oogst.

Ook Spanje lijdt onder de hitte. Nabij de Noord-Spaanse stad Martorell bij Barcelona woedt een bosbrand. De brandweer heeft alle beschikbare middelen ingezet om het vuur te bestrijden. Volgens de lokale pers zou maar een klein deel van het bos volledig zijn afgebrand. Toch hebben de autoriteiten de alarmfase in werking laten treden omdat het niet uitgesloten is dat de vlammen toch een groter gebied van het woud vernielen.

.

Nu in het nieuws