Brandende locomotief legt treinverkeer rond Roosendaal stil

Een brandende locomotief van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft zaterdag al het treinverkeer rond het Nederlandse Roosendaal enkele uren lamgelegd. Door het incident lag ook het treinverkeer tussen België en Nederland stil.

Belga

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse spoordienst ProRail werd de brand in de locomotief rond 14.15 uur ontdekt toen de internationale trein Brussel-Amsterdam het station van Roosendaal naderde. De locomotief werd stilgezet aan het begin van het perron, buiten de overkapping.

De treinreizigers konden zonder problemen de wagons verlaten en er vielen geen gewonden. Het is nog niet duidelijk wat de brand veroorzaakt heeft.

"Omstreeks 18.00 uur was het treinverkeer hersteld. Tijdelijk is er nog hinder mogelijk. Ook Thalys-trein vanuit België kan door naar Amsterdam", aldus NMBS-woordvoerster Leen Uyterhoeven.

Rond 14.15 uur brak brand uit in de locomotief van de internationale trein Brussel-Amsterdam. Dat gebeurde aan het station van Roosendaal. De locomotief werd stilgezet aan het begin van het perron, buiten de overkapping. Er vielen geen gewonden, maar het treinverkeer rond Roosendaal werd tijdelijk stilgegeld. Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom en België (Antwerpen) werden daarom vervangende busdiensten ingelegd.