Mexico ontkent dat spelers dopingtest misten

De Internationale Voetbalfederatie (Fifa) en de Mexicaanse bondscoach Ricardo Lavolpe ontkenden woensdag dat de twee Mexicaanse spelers die tijdens de Confederatiebeker naar huis werden gestuurd, niet zijn opgedaagd voor een dopingtest.

Belga

Dinsdag bevestigde een Mexicaanse official dat verdedigers Salvador Carmona en Aaron Galindo naar huis zijn gestuurd omwille van disciplinaire redenen. Beiden zouden Duitsland, waar de Confederatiebeker plaatsvindt, al verlaten hebben.

"Er bestaat een gerucht dat Mexicaanse spelers naar huis zijn gestuurd omdat ze een positieve dopingtest hebben afgeleverd, niet omwille van disciplinaire redenen. Er zijn op dit toernooi nog geen positieve testen bekend", verklaarde de Fifa-directeur communicatie Markus Siegler.

"De uitleg is heel simpel. Het ging om een disciplinaire zaak. Wat er precies is gebeurd en hoe de spelers zullen gestraft worden, belangt alleen ons aan", aldus de Mexicaanse bondscoach Lavolpe. Mexico speelt zondag in Hannover de halve finale van de Confederatiebeker tegen Argentinië. In de andere halve finale speelt Duitsland een dag eerder in Nürnberg tegen Brazilië, wat een heruitgave is van de WK-finale van 2002.