Zwart weekend op Belgische wegen eist minstens 15 levens

Print
Het was een bijzonder zwart weekend op de Belgische wegen. Bij verschillende verkeersongevallen kwamen in totaal minstens 15 mensen om het leven. Het zwaarste weekendongeval gebeurde zaterdagavond in Hasselt.
Daarbij kwamen vier mensen om het leven toen een bestuurder de controle over zijn stuur verloor en tegen een boom terechtkwam. Opvallend is het grote aantal jonge verkeersslachtoffers. De jongste verkeersdode was amper 15.

De verkeersellende begon al in de nacht van vrijdag op zaterdag. In Nijlen bij Antwerpen viel een dode toen een dronken bestuurder een man, een 32-jarige Georgiër, aanreed die zijn wagen had verlaten om een foto te maken van een andere wagen aan de overkant van de weg. In Essenbeek bij Halle kwam zaterdagavond een 81-jarige vrouw om het leven na een aanrijding tussen twee voertuigen en in Gent kwam zondagochtend een motorrijder om het leven bij een ongeval. De bestuurder van de moto is zwaargewond.

Het zwaarste weekendongeval gebeurde zaterdagavond op de Runkstersteenweg in Hasselt. De bestuurder van een auto met vijf inzittenden, allen Oezbeken, verloor de controle over het stuur. De wagen ramde een aantal paaltjes langs de weg en botste frontaal op een boom. Vier jongeren, drie mannen (van 20, 21 en 27 jaar) en een vrouw (20) kwamen om het leven. De vijfde inzittende, een jongeman van 17, raakte zwaargewond.
In het Oost-Vlaamse Zele verloor zondag nog een 57-jarige man het leven toen hij met zijn motor botste tegen een auto met aanhangwagen.

Ook op de Waalse wegen was het een zwart weekend met verschillende dodelijke slachtoffers. In Forville (provincie Namen) reed een voertuig met twee inzittenden tegen een muur. Daarbij kwam een persoon om het leven, een tweede raakte zwaargewond. In On, tussen Marche en Rochefort, verloor een 57-jarige vrouw zaterdagmiddag de controle over het stuur en kwam tegen een huisgevel terecht. De vrouw overleed op weg naar het ziekenhuis.

Het jongste verkeersslachtoffer viel zaterdagavond in Rochefort. Daar kwam een 15-jarige fietser om het leven nadat hij werd aangereden door een auto. Daarnaast vielen zaterdagavond bij een aanrijding tussen een motor en een wagen in Arquennes (Nijvel) twee doden en twee zwaargewonden.
En op de E411 in de richting van Namen en Luxemburg viel zaterdagavond ter hoogte van Eghezee ook een dode bij een aanrijding tussen twee voertuigen. Bij dat ongeval vielen ook vier gewonden.
Tot slot verloor zondag nog een 17-jarig meisje het leven bij een verkeersongeval in Montignies-sur-Sambre bij Charleroi. Bij dat ongeval vielen ook vier gewonden, allen jongeren tussen 16 en 23 jaar.

.

Nu in het nieuws