Brand in twee flats in Brussel

Zondag is rond 11.00 uur brand uitgebroken in twee flatgebouwen in de Wollendriestoren 11 en 13 in Brussel. Er vielen geen gewonden, maar de schade is aanzienlijk.

De brandweer ontving een eerste oproep rond 11.11 uur, nadien volgden nog zo'n twintig telefoontjes. Toen de brandweer aankwam, waren de bewoners van de derde verdieping van nummer 13, een vrouw en haar dochter, al met een ladder geëvacueerd door de bewoners van de eerste verdieping. Zij waren de enige die in het flatgebouw aanwezig waren. Het andere gebouw is een oud hotel waar niemand woont.

Volgens brandweerofficier Jean-Marie Ledeghen, die ter plaatse was, kwam de eerste oproep vrij laat en vermeldde de beller geen straatnummers. Vier minuten na de eerste oproep was de brandweer ter plaatse, maar bij aankomst stonden beide gebouwen al in lichterlaaie. Het is niet uitgesloten dat de brand werd aangestoken. Vermoedelijk ontstond het vuur in de gemeenschappelijke ingang van de flatgebouwen.

Een deskundige van het Brusselse parket zal zondag nog ter plaatse komen. De politie van de zone Brussel-Elsene bakende een veiligheidszone af. Drie brandweerwagens kwamen ter plaatse, evenals een ziekenwagen en een voertuig van het militaire ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek.

Nu in het nieuws