Belgisch leger heeft twee nieuwe luitenant-generaals

Print
Twee generaal-majoors van de Landcomponent zijn zondag gepromoveerd tot luitenant-generaal. Dat is uit militaire bron vernomen. Het gaat om Charles-Henry Delcour, de toekomstige commandant van het Eurokorps, en Oger Pochet. Beide generaals zijn 57 jaar oud.
De twee generaals kregen zondag hun derde ster opgespeld naar aanleiding van de trimesteriële promoties bij het leger. Vorige maand werden ze aangeduid door een intern comité van het leger. Hun benoeming is bij Koninklijk Besluit vastgelegd.

Generaal Delcour is momenteel commandant van de staf van het Eurokorps, dat zijn hoofdkwartier in het Franse Straatsburg heeft. Eind september moet hij het commando overnemen van dat korps, dat 60.000 mensen telt uit vijf deelnemende landen (Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Luxemburg).

Generaal Pochet is momenteel militair adjunct-kabinetchef bij Defensieminister André Flahaut. Hij is sinds begin 2004 commandant van de Landcomponent. In zijn carrière heeft hij deelgenomen aan verschillende militaire operaties. Zo was hij in 1992 tweede commandant van het eerste bataljon blauwhelmen dat naar Oost-Slavonië (Kroatie) werd gestuurd.

.

Nu in het nieuws