Slachtoffer carjacking ernstig toegetakeld in Berchem

Print
De politie van Antwerpen heeft zaterdag in de Justitiestraat een brutale carjacker gearresteerd. De verdachte had eerder op de dag een man uit Berchem mishandeld en hem van zijn Mercedes E-klasse beroofd.
De carjacker kon ingerekend worden, nadat hij in de buurt van het justitiepaleis een ongeval veroorzaakte met de gestolen wagen. Het parket vraagt de aanhouding van de 22-jarige Fransman die zaterdag met de trein vanuit Parijs was aangekomen.

De feiten dateren van zaterdag omstreeks 15.30 uur. De carjacker had zijn oog laten vallen op een Mercedes in de Arendstraat in Berchem. De eigenaar was op dat ogenblik zijn kofferbak aan het uitladen. De dader benaderde zijn slachtoffer langs achter en begon hem te slaan en te schoppen. De man is zeven dagen werkonbekwaam.

De dief moet al een tijd op de loer hebben gelegen want hij wist perfect waar zijn slachtoffer de autosleutels bewaarde. Hij ging ervandoor met de wagen die onmiddellijk geseind werd. In de Mertens en Torfsstraat veroorzaakte de carjacker even later een ongeval. Hij zette het op een lopen maar kon in de Justitiestraat gevat worden. Zondag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter in Antwerpen.

.

Nu in het nieuws