Gilles Elseneer komt net tekort tegen Richard Gasquet

Gilles Elseneer (ATP 191) is donderdag uitgeschakeld in de tweede ronde van Wimbledon, het derde Grand Slam tennistoernooi van het jaar. De Brusselaar verloor met 6-7 (7/9), 6-7 (3/7), 7-6 (7/3) en 2-6 van de Fransman Richard Gasquet (ATP 20), het 27e reekshoofd.

Belga

Ook bij zijn vorige twee deelnames aan het prestigieuze grasternooi, in 2003 en 2004, moest Elseneer al na twee rondes zijn koffers pakken.

Op zijn favoriete ondergrond speelde Gilles Elseneer een erg verdienstelijke partij tegen het 19-jarige supertalent Gasquet, die vorige week het grastoernooi van Nottingham won. De 27-jarige Belg was tijdens de hele wedstrijd in alle onderdelen de gelijke van zijn opponent, maar faalde op de belangrijke momenten. Zowel in de eerste (9/7) als de tweede set (7/3) begaf Elseneer pas in de tiebreak.

Gilles Elseneer werd in de derde set beloond voor zijn knappe wedstrijd want in de (onvermijdelijke) tiebreak trok hij deze keer wel aan het langste eind: 7-3.

Bij het begin van de vierde set slaagde Gasquet er voor de eerste keer in de partij in om Elseneers opslag af te snoepen. Toen de Fransman Elseneer daarna nog een tweede keer brak, betekende dit het einde voor Gilles Elseneer: 6-2.

In de derde ronde speelt Richard Gasquet tegen de winnaar van het duel tussen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 3), vierde reekshoofd, en de Luxemburger Gilles Muller (ATP 69).