NBA-finale: Horry brengt San Antonio op 1 zege van titel

San Antonio staat op 1 zege van de titel in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie (NBA). De Spurs wonnen zondag met het kleinste verschil (95-96) op het veld van titelverdediger Detroit en leiden in de best-of-seven reeks nu met 3-2. San Antonio kan de klus dinsdag voor eigen publiek klaren.

Belga

Robert Horry werd dé held van de avond voor de Spurs. Hij scoorde in de laatste zes seconden van de verlengingen de beslissende driepunter. Horry, die al vijf NBA-titels op zak heeft, scoorde zondag 21 punten (waarvan vijf driepunters op zes pogingen), zijn collega Tim Duncan deed met 26 punten nog beter.

San Antonio had de eerste twee wedstrijden met groot verschil verloren, maar kon in de volgende twee duels de stand weer in evenwicht brengen. Voor de mogelijk beslissende wedstrijd spreken de statistieken alvast in het voordeel van San Antonio. Het is al van 2 april 1997 geleden dat Detroit nog eens kon winnen op het veld van de Spurs. Als er een zevende wedstrijd aan te pas komt, wordt die eveneens in San Antonio gespeeld.