Bert Roesems wint 58ste Brussel-Ingooigem

Hallenaar Bert Roesems (Davitamon-Lotto) heeft woensdag voor de tweede keer in zijn carrière (na 2001) Brussel-Ingooigem (cat. 1.1) gewonnen. Hij haalde het in deze 58ste editie na een solo van 15 kilometer. Tweede werd Nico Sijmens (Landbouwkrediet-Colnago) en derde de Nederlander Johnny Hoogerland (EuroGifts).

Belga

Vanaf de start in Halle, voor het eerst vertrekplaats in de rijke geschiedenis van deze wedstrijd, volgde de ene uitvalspoging de andere op. Het duurde tot aan kilometer 55 voordat er een eerste 'echte' afscheiding kwam met elf renners. Zij mochten ook de zes plaatselijke ronden in en rond Ingooigem van elk zestien kilometer aansnijden. Even leek het erop dat de wedstrijd gereden was en dat de winnaar vooraan moest gezocht worden. Tot de mannen van Bookmaker-SportsTech en Rabobank de handen in elkaar sloegen en stilletjes aan begonnen peuzelen aan de voorsprong van de leiders. De verstandhouding voorin was hierdoor plots weg en er kwam een nieuwe aanval van vijf renners. Dat waren Serge Baguet, Bert Roesems, Kevin Van Impe, Iljo Keisse en Maxime Monfort. Maar ook zij slaagden er niet in om het tot de eindmeet uit te zingen.

De wedstrijd kantelde volledig en net toen het leek af te stevenen op een algemene hergroepering ging Bert Roesems, met nog vijftien kilometer te rijden, aan de haal. Nico Sijmens trok in de tegenaanval en kreeg wat later het gezelschap van de Nederlander Hoogerland. De 'lange uit Halle' kon evenwel voorop blijven en haalde het licht afgescheiden van Nico Sijmens, die in de sprint voor de tweede plaats nipt de Nederlander Johnny Hoogerland achter zich liet.