Confederatiebeker: Kahn blijft nummer een bij Duitsland

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann maakte woensdag op een persfconferentie duidelijk dat Oliver Kahn nog steeds doelman nummer een van de nationale ploeg is. Dinsdag speelde Duitsland in Nuremberg 2-2 gelijk tegen Argentinië, in groep A van de confederatiebeker.

Belga

"We hebben altijd al aangegeven dat Oliver Kahn onze eerste doelman is en Jens Lehmann de nummer twee", verklaarde Klinsmann op de persconferentie in Herzogenaurauch, nabij Nuremberg, waar de Mannschaft naar de halve finales toeleeft. Timo Hildebrand, die dinsdag in het doel stond tegen de Zuid-Amerikanen is nummer drie. Andere doelmannen hoeven dus niet al te veel hoop te koesteren voor een plaatsje in de selectie van het WK-2006. "We weten nooit wat er allemaal kan gebeuren volgend seizoen, maar met Timo Hildebrand hebben we een keeper die onmiddellijk zijn plaats weet te vinden." De 26-jarige doelman van VfB Stuttgart kon volgens de bondscoach niets doen aan de twee Argentijnse doelpunten van dinsdag.

In de halve finales speelt Duitsland met de 35-jarige Lehmann. In de wedstrijd voor de titel, of in het slechtste geval de vierde plaats, krijgt de nummer een van Bayern München, Oliver Kahn, opnieuw het plekje onder de lat.