Confederatiebeker: Duitsland groepswinnaar

Op de Confederatiebeker is Duitsland op de eerste plaats in groep A geëindigd. In Nuremberg speelde het gastland dinsdag 2-2 gelijk tegen Argentinië.

Belga

Beide landen, die al zeker waren van een plaats in de halve finales, eindigden zo met zeven punten. Duitsland is groepswinnaar op basis van een beter doelsaldo.

Tunesië eindigde met 3 punten op de derde plaats in de groep. Het won zijn laatste wedstrijd met 2-0 van Australië, dat puntenloos naar huis moet.

De Duitsers kwamen dinsdag twee keer op voorsprong, eerst via Kuranyi (29.), dan via Asamoah (51.). Riquelme (32.) en Cambiasso (74.) maakten telkens weer gelijk voor Argentinië. In de wedstrijd Tunesië-Australië was het de ex-Braziliaan Santos (26. en 70.) die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

In de halve finales neemt Duitsland het zaterdag in Nuremberg op tegen de tweede van groep B. Argentinië speelt zondag in Hanover tegen de winnaar van die groep. Mexico is al zeker van een plaatsje bij de eerste twee in groep B. Brazilië en Japan strijden om de laatste halvefinaleplaats.