Trond Sollied is niet langer trainer van Club Brugge

De Noor Trond Sollied is niet langer hoofdtrainer van landskampioen voetbal Club Brugge. Dat blijkt uit een mededeling die de West-Vlaamse club woensdag op de website (www.clubbrugge.be) plaatste.

Belga

"De raad van bestuur van Club Brugge K.V. heeft kennis genomen van de verklaringen van de heer Trond Sollied, uitgezonden door de VRT (openbare omroep) op zondag 19 juni in het programma 'De Zevende Dag'. De raad van bestuur heeft in zijn vergadering van dinsdag 21 juni vastgesteld dat de heer Sollied uitdrukkelijk verklaarde beslist te hebben Club Brugge te verlaten. Conform de regels van het Belgisch arbeidsrecht impliceert dit dat hij hiermee een einde heeft gemaakt aan de bestaande samenwerking. Heden heeft de raad van bestuur dit alles uitdrukkelijk bevestigd aan de heer Sollied, die met onmiddellijke ingang geen deel meer uitmaakt van Club Brugge K.V. Dit bericht vormt de enige verklaring die Club Brugge K.V. hieromtrent wenst af te leggen", zo staat er te lezen. Trond Sollied tekent wellicht begin volgende maand een contract bij Olympiakos Piraeus. Dat staat al sinds dinsdag te lezen op de website van de Griekse landskampioen (www.olympiakos.gr).

"Vandaag (dinsdag) bezocht mister Sollied de clubfaciliteiten op uitnodiging van Olympiakos-voorzitter, mister Socrates Kokkalis. Er werd afgesproken om begin juli in Piraeus een laatste ontmoeting te organiseren", luidt de korte mededeling. Voor de 46-jarige Sollied, de voorbije vijf jaar bij Club Brugge aan de slag, zou bij Olympiakos een contract voor twee jaar met een optie op een bijkomend seizoen klaarliggen. Hij zou er jaarlijks 1,1 miljoen euro verdienen. Aan Club Brugge moeten de Grieken een opzegvergoeding van 375.000 euro betalen.

Bij Olympiakos zou Sollied de Serviër Dusan Bajevic opvolgen. Die diende begin deze maand zijn ontslag in. Hoewel hij de club naar de dubbel beker-titel leidde, was Bajevic niet geliefd bij een deel van de spelers, onder wie Rivaldo, en de supporters. Met Brugge veroverde Sollied twee landstitels, twee Belgische bekers en drie keer de Super Cup. In 2003 was hij trainer van het jaar. Voor hij in juni 2000 naar Brugge kwam, was Sollied sinds december 1998 in België al trainer van AA Gent. In eigen land trainde hij Bodo Glimt (1992-1997/1 titel en 1 beker) en Rosenborg Trondheim (1997-1998/2 titels).