Man krijgt vijf jaar cel voor doodslag op stalker van dochter

Het Luikse hof van assisen heeft Salim Bahcivan donderdagavond veroordeeld tot vijf jaar cel. De man werd eerder donderdag door de jury schuldig bevonden aan doodslag met als verzachtende omstandigheid het feit dat hij werd geprovoceerd.

Belga

Het hof volgde het rekwisitoor van advocaat-generaal Elisabeth Dessoy, die een celstraf van vijf jaar eiste.

De 45-jarige Salim Bahcivan, een Luikenaar van Turkse origine, stond voor het assisenhof in Luik terecht voor de moord op Muhammed Ozdemir, een 22-jarige Luikenaar van Turkse origine.

Het slachtoffer stalkte de 16-jarige dochter van de beklaagde. De feiten vonden plaats op 29 januari 2001 in een café van de Turkse gemeenschap in Saint-Nicolas (Luik). Salim Bahcivan schoot Muhammed Ozdemir neer met drie kogels omdat deze zijn dochter lastig viel. Ozdemir en de dochter van de beklaagde hadden elkaar enkele weken eerder leren kennen op een huwelijk. Maar Bahcivan was gekant tegen de relatie omdat de jongen problemen had met het gerecht. Het meisje had een einde gemaakt aan de relatie.

Ozdemir gaf niet op en probeerde verschillende keren in contact te komen met het meisje. Hij begon haar zelfs telefonisch te stalken en verscheen aan haar school. Ondanks verzoeningspogingen tussen beide families, bleef Ozdemir aandringen. Er werden twee klachten ingediend. Bahcivan kocht een wapen, maar heeft altijd ontkend dat hij met voorbedachte rade handelde. Hij houdt vol dat hij op de dag van de feiten een verklaring wou krijgen van Ozdemir. Die zou op zijn beurt een erg dreigende houding hebben aangenomen.

Bahcivan werd bang en haalde zijn wapen boven om te schieten.