16-jarige fietser omgekomen bij ongeval in Doornik

In de buurt van Doornik is een jonge fietser woensdagnamiddag aangereden door een voertuig. De 16-jarige Joachim Decaluwé werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Donderdagnamiddag bezweek hij aan zijn verwondingen.

Belga

De jongen werd woensdag omstreeks 15.40 uur aangereden toen hij samen met twee vrienden aan het fietsen was op de Vieux chemin de Mons in Vaulx, in de buurt van Doornik. Het drietal was op weg naar Doornik en werd voorbijgestoken door een auto die in dezelfde richting reed. De bestuurder van de wagen was een inwoner van Antoing.

Omdat er een tegenligger uit de andere richting kwam, voegde de bestuurder te snel weer in op zijn rijvak en raakte zo de jongeman die voorop reed. Het slachtoffer botste tegen de voorruit van de auto en kwam uiteindelijk terecht in een berm langs de weg.

Volgens het parket van Doornik gaat het al om de dertigste dode op de Henegouwse wegen sinds 1 januari. Nochtans zijn er de jongste tijd heel wat politieacties gevoerd in de streek. In 2004 vielen er 55 verkeersdoden op het Henegouwse grondgebied.