Parketten contacteren Marokko over journalist Le Soir

Het Brusselse parket-generaal en het federaal parket zullen contact opnemen met de Marokkaanse overheid in het kader van het informatieonderzoek tegen de journalist van de krant "Le Soir" die pornofoto's maakte van tientallen Marokkaanse vrouwen en ze op het internet plaatste. Dat heeft justitieminister Laurette Onkelinx donderdag in de Kamer gezegd.

Belga

De foto's van de intussen ontslagen journalist zorgden ervoor dat twaalf Marokkaanse vrouwen in hun land in de gevangenis belandden. De fotograaf zelf loopt in ons land vrij rond. Het Brusselse parket is wel met een onderzoek tegen de man gestart.

Kamerlid Talbia Belhouari ondervroeg Onkelinx over de zaak. Die zei dat de gerechtelijke instanties donderdagmorgen afgesproken hebben om contact op te nemen met de Marokkaanse autoriteiten om het dossier tegen de man in Brussel te stofferen en de man daadwerkelijk te kunnen vervolgen.

Onkelinx meent dat de man op verschillende gronden vervolgd zal kunnen worden zoals het verstoren van de openbare zeden of mensenhandel. Volgens de minister is er al contact geweest met de directeur van de Marokkaanse gerechtelijke politie die gezegd zou hebben niet tegen het overmaken van gegevens te zijn.