Dronken bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

De 41-jarige man die woensdagavond in Schoten een fietser doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, zat dronken achter het stuur. Hij wordt in de loop van donderdag voor de onderzoeksrechter geleid.

Belga

Het parket zal om zijn aanhouding vragen, meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.

De fietser, een 31-jarige man uit Schoten, werd rond 23.15 uur aangereden door een lichte vrachtwagen op de brug over de E19 in de Hertendreef. Hij stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. De bestuurder was op weg naar huis. Toen hij daar aankwam, vertelde hij aan zijn vrouw en een vriendin dat hij "iets" had aangereden. Hij vroeg hen om eens te gaan kijken.

De vrouwen reden terug naar de plek van het ongeval. Getuigen herkenden het voertuig, dat beschadigd was. De politie ondervroeg de vrouwen en kwam zo bij de bestuurder zelf terecht. Die werd kort daarna opgepakt. De man had gedronken. Hij verklaarde aan de politie dat hij niet wist dat hij een fietser had aangereden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Hoe het ongeval gebeurde, is nog niet duidelijk. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die de precieze omstandigheden moet uitzoeken.

De bestuurder wordt donderdag nog voor de onderzoeksrechter geleid. Het parket vordert zijn aanhouding voor onopzettelijke doding, vluchtmisdrijf en rijden onder invloed.