Hoertjes gaan elkaar te lijf in Berchem

Op het kruispunt van de Belpairestraat en de Telefoonstraat in Berchem stak een 26-jarige Soedanese maandag om 17.30u een 19-jarige Liberiaanse neer met een gebroken fles. De verdachte steekt de schuld op het slachtoffer. Het geschil heeft vermoedelijk te maken met prostitutie.

ghouben

De Liberiaanse vertelde aan de opgetrommelde politiepatrouille dat ze de verdachte kende. De politie startte een zoektocht via de woonst van de Soedanese en een café in het Statiekwartier. Daar hadden beide vrouwen elkaar ontmoet omdat ze er werkten als prostituee.

De verdachte werd niet gevonden, maar een vriendin van het slachtoffer wees naar een café waar de Soedanese werkt. De verbazing van de inspecteurs was groot toen ze alles ontkende. Tot en met haar eigen identiteit toe. Zo zou ze geen papieren hebben, geen adres, ze kende het eerste café niet en de rosse buurt ook al niet.

Over de steekpartij verklaarde ze dat het slachtoffer haar had aangesproken en kwaad was geworden omdat ze niet bij haar mocht logeren. De Liberiaanse zou dan een fles naar de Soedanese hebben gegooid. Die zou die handig hebben opgevangen en hebben teruggegooid. Toevallig raakte ze haar belaagster.

Politie en parket geloofden dat verhaal niet en sloten de Soedanese op. Ze wordt vervolgd voor slagen met voorbedachtheid omdat ze haar slachtoffer een tijdje zou hebben opgewacht.