Kim Clijsters plaatst zich vlot voor tweede ronde Wimbledon

Kim Clijsters (WTA 13) heeft zich maandag op het Grand Slam tennistoernooi van Wimbledon makkelijk geplaatst voor de tweede ronde. De Limburgse, het vijftiende reekshoofd, won haar eerste partij op het Londense gras na 50 minuten met 6-2 en 6-3 van de onbekende Britse 'wild card' Katie O'Brien (WTA 320).

Belga

BR> Clijsters, in Wimbledon een van de favorieten na haar toernooizege in Eastbourne, had enkele spelletjes nodig om het goede ritme te vinden. In het vierde game ging de Belgische een eerste keer door de opslag van haar opponente (3-1), waarna ze met solide opslagspel haar voorsprong consolideerde. O'Brien geraakte niet meer van onder de druk weg en na 22 minuten had Clijsters de eerste set op zak (6-2).

Ook in de tweede set bood O'Brien weinig tegenstand. Kim Clijsters hoefde haar toptennis niet boven te halen om met 6-3 te zegevieren. In de tweede ronde ontmoet Clijsters Marissa Irvin (WTA-93). De Amerikaanse, die donderdag 25 wordt, versloeg maandag de Japanse Saori Obata (WTA-163) met 7-6 (7/4) en 6-3.

Het is de eerste keer dat Clijsters en Irvin elkaar ontmoeten in het WTA-circuit.