Els Callens gaat onderuit tegen Kirilenko op Wimbledon

Els Callens (WTA 162) is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbledon, het derde Grand Slam tennistoernooi van het jaar. De 34-jarige Antwerpse ging met 6-2 en 7-6 (7/3) ten onder tegen haar zestien jaar jongere Russische opponente Maria Kirilenko (WTA 55). De twee ontmoetten elkaar nooit eerder op het circuit.

Belga

In de eerste set hielden beide vrouwen elkaar aanvankelijk in evenwicht. In het vijfde game snoepte Kirilenko Callens' service een eerste keer af (3-2). Daarna stoomde de Russische door naar setwinst (6-2).

Hetzelfde scenario in de tweede set. Bij 2-2 slaagde Callens er niet in haar opslagspel te behouden en Kirilenko brak. De Belgische beet echter van zich af en lukte onmiddellijk de rebreak. In een spannend slot van de set ging het gelijk op tot 6-6 waarna Kirilenko het laken in de tiebreak met 7-3 definitief naar zich toe trok.

Els Callens nam voor de tiende en laatste keer deel aan het toernooi op het beroemde Londense gras. Nooit raakte ze verder dan in 2002 toen de Belgische sneuvelde in de derde ronde tegen de latere winnares Serena Williams.

Maria Kirilenko speelt in de tweede ronde tegen de laureate van het duel tussen de Japanse Shinobu Asagoe (WTA 24), het 24e reekshoofd, en de Bulgaarse Magdalena Maleeva (WTA 43).