Christophe Rochus is geen partij voor Hewitt op Wimbledon court

Christophe Rochus (ATP 47) is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbledon, het derde Grand Slam tennistoernooi van het jaar. De Auvelaisien verloor na 1u32 met 3-6, 3-6 en 1-6 van de Australiër Lleyton Hewitt (ATP 2), het derde reekshoofd in Londen.

Belga

Christophe Rochus kon tegen Hewitt, in 2002 laureaat op het prestigieuze grastoernooi en vorig jaar kwartfinalist, nooit aanspraak maken op de zege. Net als vorig jaar moest onze landgenoot na de 1/64e finales zijn biezen pakken.

De Australiër brak Rochus in het vierde game van de openingsset, de Waal reageerde gepast en snoepte op zijn beurt onmiddellijk Hewitts servicegame af. In het achtste game moest Christophe Rochus een tweede keer zijn opslag inleveren, waarna de ex-vriend van Kim Clijsters de set uitserveerde: 6-3 na precies een half uur.

In de tweede set ging Hewitt al in het openingsgame door de opslag van Christophe Rochus. Beide mannen behielden daarna hun service, tot Hewitt in het negende game Rochus een tweede keer brak en na 33 minuten ook de tweede set met 6-3 binnenhaalde. De derde set was een maat voor niets. Hewitt walste over zijn tegenstander en maakte het in 28 minuten met 6-1 af.

In de volgende ronde speelt Hewitt tegen de winnaar van de partij tussen de Tsjech Jan Hernych (ATP 66) en de Amerikaan James Blake (ATP 102).