350 journalisten vragen opheldering van verdwijning Frédéric Nérac

Driehonderdvijftig cameramannen, fotografen en journalisten hebben een brief ondertekend waarin opgeroepen wordt de verdwijning van de Franse journalist Frédéric Nérac op te helderen. Ze hebben de brief maandag aan premier Guy Verhofstadt overhandigd.

Belga

De overhandiging op het kabinet van de premier in de Wetstraat werd bijgewoond door Fabienne Nérac, de echtgenote van de vermiste journalist. Ze werd door Verhofstadt ontvangen en de premier beloofde haar het nodige te doen om te helpen bij de opheldering van de verdwijning.

"Het is een uitstekend initiatief. Ik ben blij te zien dat Frédéric veel mensen kende en dat al dat volk zich inzet. Het grijpt me aan dat onze vrienden en de pers zo de handen in elkaar slaan", zei Fabienne Nérac.

"We wonen sinds lang in België en het is hier dat Frédéric zijn carrière als journalist begonnen is, dus was ik blij te zien dat hier veel mensen in actie kwamen", aldus nog de de echtgenote van de journalist.

"Op de conferentie over Irak die woensdag plaatsvindt, is Guy Verhofstadt van plan via minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht de nodige stappen te zetten om de inspanningen te verhogen", legde woordvoerder Didier Seeuws van de premier toe. Verhofstadt wil aan de Iraakse, Franse en Amerikaanse overheid vragen het onderzoek nieuw leven in te blazen.

Frédéric Nérac wordt sinds 22 maart 2003 in Irak vermist.