Amerikaanse schrijver Larry Collins op 75-jarige leeftijd overleden

In het Zuid-Franse Fréjus is de 75-jarige Amerikaans auteur Larry Collins gestorven aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dominique Lapierre maakte het nieuws maandag bekend.

Belga

Collins en Lapierre vormden een schrijversduo dat bekend werd met heel wat bestsellers, zoals het door René Clément in 1966 verfilmde "Brandt Parijs?" (Paris, brule-t-il?), dat vertelt over het dagelijkse leven en bezetting net voor de Franse hoofdstad werd bevrijd van de Duitse bezetter.

Andere succesvolle werken van de twee auteurs zijn "O Jeruzalem!", "Ik kleed je in rouw" en "Die nacht kwam de Vrijheid", over de voorgeschiedenis en de gevolgen van de Indiase onafhankelijkheid. In hun eerste gezamenlijke roman , "De Vijfde Ruiter", beschrijven Collins en Lapierre een fictieve terreuraanval op New York met nucleaire wapens.

Collins werd op 14 september 1929 geboren in Hartford, Connecticut. Hij kwam naar Frankrijk om zijn legerdienst te vervullen in een internationale organisatie, waar hij Dominique Lapierre ontmoette. Collins werd journalist voor het Amerikaanse agentschap UPI en later voor het blad Newsweek. Lapierre werkte voor Paris-Match.

Collins laat twee zonen na. Hij wordt donderdag begraven in de kerk van Ramatuelle.