Vzw Poppunt bundelt tips over organisatie concerten en festivals

De vzw Poppunt brengt een praktische gids op de markt over het organiseren van concerten. Het boekje 'concerten organiseren: een praktische gids' bevat onder meer tips over brandveiligheid, milieuwetten, Sabam en tips om de publieksopkomst te vergroten.

Belga

Aan de hand van een stappenplan helpt Poppunt organisatoren van festivals en andere evenementen met hun planning vanaf een half jaar voor het gebeuren plaatsvindt. In eerste instantie moet worden nagegaan welk soort concert of festival het wordt, daarna komt de datumkeuze aan bod en vervolgens is het zaak te controleren welke artiesten nog vrij zijn die dag.

In de andere hoofdstukken van de gids komen onder meer de begroting, het promoplan, sponsoring en subsidies, verzekeringen en de contracten met de artiesten aan bod. Ook is er aandacht voor de dag van het festival zelf en de belangrijke punten de dagen nadien. Met deze publicatie is Poppunt niet aan zijn proefstuk toe. De vzw gaf al een boekje uit met tips voor het opnemen van een cd in eigen beheer. Ook was er een publicatie over platencontracten en een gids over muziekuitgave en auteursrecht. Het tipboekje over concerten organiseren kost 8 euro en kan besteld worden via

.

De vzw Poppunt heeft als doelstelling het maximaliseren van kansen voor beginnende en semi-professionele muzikanten.