Canberra voorstander van fusie Qantas met Singapore Airlines

De Australische minister van Handel, Mark Vaile, sluit een fusie van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas en haar rivaal Singapore Airlines niet uit. Dat zei hij in een interview met de krant The Australian.

Belga

Vaile verklaarde dat een fusie niet kan uitgesloten worden, gezien de consolidatiebeweging die wereldwijd aan de gang is in de luchtvaartindustrie. De fusie zou ook een oplossing zijn voor het overleven van Qantas, in een sector waar hevig geconcurreerd wordt. "Mijn opinie is dat als een fusie plaats zou vinden, de regering die niet kan tegenhouden", zei de minister in The Australian.

Singapore Airlines liet wel al weten weinig interesse te hebben in Qantas. "Gesprekken hierover vinden momenteel niet plaats", luidde het. "Een fusievoorstel beantwoordt ook niet aan de wensen van de klant die meer keuze wil op de lijnen in de Stille Oceaan", staat in een mededeling.

Bij Qantas zelf is men wel enthousiast. De financieel directeur, Peter Gregg, zegt "erg voorstander te zijn van een regime waarbij er meer hergroeperingen zijn, zoals in Europa en in de VS".