Confederatiebeker: Mexico verslaat Brazilië

Op de tweede speeldag in groep B van de Confederatiebeker heeft Mexico zondag in Hanover een verrassende 1-0 (rust: 0-0) zege behaald tegen Brazilië. Jared Borgetti scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in de 59e minuut.

Belga

Borgetti werd dus de held van de avond, maar bijna was hij de anti-held geworden. Na een half uur had hij van scheidsrechter Rosetti al de kans gekregen om zijn land van op de penaltystip op voorsprong te brengen. Borgetti trapte de bal ook tegen de netten, maar omdat er een speler van Mexico binnen de zestien stond moest de strafschop overgedaan worden. De tweede keer trof Borgetti de deklat, maar opnieuw liet Rosetti overdoen. Deze keer omdat een Braziliaan te vroeg binnen de lijnen kwam. Zijn derde poging zag Borgetti door doelman Dida gestopt, zodat Brazilië ongeschonden uit de strafschop-vaudeville kwam.

Mexico is door de zege zeker van een plaats in de halve finales. Griekenland, dat eerder op de dag met 1-0 verloor van Japan is uitgeschakeld. Woensdag strijden Brazilië en Japan om een halvefinaleplaats. Japan moet winnen, voor Brazilië is een gelijkspel voldoende omdat het een beter doelsaldo heeft.

In groep A plaatsten Duitsland en Argentinië zich zaterdag al voor de halve finales.