Slachtoffer steekpartij Nazareth had relatie met vrouw van dader

De man die zondagavond in het Oost-Vlaamse Nazareth om het leven kwam bij een steekpartij had al enkele maanden een relatie met de echtgenote van de dader. Die zou bij een uitstap die de twee koppels zondag maakten, het gevoel gehad hebben dat er met hem gelachen werd en zou daarom zondagavond in een woedeaanval zijn rivaal hebben neergestoken. Dat heeft het Gentse parket meegedeeld.

Belga

De relatie tussen het slachtoffer, een 38-jarige man, en de vrouw van de dader was al enkele maanden aan de gang. In die tijd zou de dader ook een relatie gehad hebben met de vrouw van zijn slachtoffer, maar die zou minder ver gegaan zijn. Zondag maakten de twee koppels samen een uitstap naar het pretpark Bellewaerde, en daar zou de dader het gevoel gehad hebben dat hij werd uitgelachen en uitgedaagd.

's Avonds werd bij de dader thuis een barbecue gehouden, maar hij hield zich daarbij volledig afzijdig. Pas toen het andere koppel naar huis ging, werd hij naar buiten gevraagd. Op dat moment zou de man opnieuw gevoeld hebben dat hij belachelijk werd gemaakt en in woede zijn ontstoken. Met een mes stak hij daarop in de hals van zijn rivaal.

De dader wordt maandagavond nog ondervraagd door de onderzoeksrechter. Die moet daarna beslissen of de man wordt aangehouden.