Dodelijk slachtoffer na caféruzie in Antwerpen

Een nog niet-geïdentificeerde man is zondagmorgen neergestoken achter het Antwerpse stadhuis. De man strompelde nog door een halve wijk vooraleer hij neerzeeg op de Scheldekaaien.

Belga

BR>

Een geneesheer zag het slachtoffer om 2 uur op de kaaien zwijmelen. De dokter stapte uit zijn auto om te helpen. Hij zag meteen dat het slachtoffer een grote snijwonde had aan de keel. De man bloedde hevig. De dokter verwittigde de hulpdiensten en trachtte de wonde dicht te houden. Het mocht niet baten. De man overleed ter plekke.

Hoewel de identiteit van het slachtoffer niet bekend is, zou het kunnen gaan om een ex- Joegoslaaf. Getuigen verklaarden dat er voor café Boomerang een vechtpartij was geweest tussen Joegoslaven. Het zou kunnen dat het slachtoffer daarbij betrokken was.

Hoeveel mensen deelnamen aan het gevecht is niet bekend. Wel zouden twee mannen naar het ziekenhuis zijn gegaan. De ene liet zich naar het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem brengen, de andere vroeg verzorging in het Stuivenbergziekenhuis. De federale recherche, sectie Moord, onderzoekt het aandeel van beide mannen in de feiten en heeft hen verhoord.