T-Mobile laat Erik Zabel thuis

Print
Erik Zabel zal dit jaar niet meerijden in de Tour de France aan de zijde van Jan Ullrich. Het Duitse T-Mobile zet alles op de eindzege en laat de sprinter thuis.
"We hebben beslist alles op het geel te zetten", vertelde teammanager Olaf Ludwig donderdag, twee weken voor de start van de Tour op 2 juli. Vijf dagen later viert Zabel zijn 35e verjaardag, maar voor het eerst in 10 jaar niet in Frankrijk.
"Natuurlijk ben ik ontgoocheld", reageerde Zabel in een communiqué, maar hij aanvaardt de beslissing. Hij wist dat zijn afwezigheid een optie was: "Tot nu was er elk jaar wel iemand het slachtoffer. Deze keer ben ik het."

Tot de HEW-Cyclassics in Hamburg op 31 juli heeft de Duitse spurter de tijd om na te denken over een nieuw contractvoorstel van het team, dat hem ook na zijn carrière aan zich wil binden. Zabel, die vrijdag in de Ronde van Asturië start, zou in de marketingcel worden ingeschakeld. Tussen 1996 en 2001 won Zabel zesmaal achtereen de groene trui. Twaalf keer was hij dagwinnaar in de Ronde van Frankrijk.

Met Ullrich, de Tourwinnaar van 1997, Andreas Klöden, de nummer twee van vorig jaar en de Kazak Alexander Vinokourov, de nummer drie van de Tour 2003, in de rangen zet het team van manager Walter Godefroot alles op de eindzege. Volgende week wordt de definitieve selectie vrijgegeven.

.

Nu in het nieuws