Wereldkampioen Oscar Freire niet naar de Tour

De Nederlandse Rabobank-ploeg moet het in de komende Ronde van Frankrijk stellen zonder de Spaanse kopman Oscar Freire. De wereldkampioen blijft te veel last ondervinden van een chronische blessure aan het zitvlak. Freire voltooide woensdag nog wel de vijfde rit in de Ronde van Zwitserland, maar komt donderdag niet meer aan de start van de zesde etappe.

Belga

"Het verslechterde met de dag", aldus ploegleider Erik Breukink. "Oscar had met een beetje pijn nog wel naar de Tour gekund, maar in dit geval zag hij geen uitweg meer. Hij komt nu naar Nederland, waar hij opnieuw grondig wordt onderzocht. Dat is al twee keer eerder gebeurd, maar desondanks moet het toch."

De Spanjaard mist voor het tweede jaar op rij de Ronde van Frankrijk. Ook vorig jaar haakte Freire af vanwege een blessure aan het zitvlak. "Maar dat was een volstrekt andere dan nu", stelt Breukink. "Jammer dat we die jongen er weer niet bij hebben. We moeten nu maar afwachten hoe lang hij out is. Volgens de artsen is bij deze blessure vooral veel rust de oplossing."