Wimbledon: Christophe Rochus moet Hewitt bekampen

Donderdagmiddag werd er in Londen eveneens geloot voor de hoofdtabel van het mannen enkelspel voor Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Christophe Rochus (ATP) kende geen geluk met Lleyton Hewitt als tegenstander in de eerste ronde.

Belga

De Australiër is het nummer twee van de wereld en derde reekshoofd. In 2002 won Hewitt de prestigieuze grastoernooi. Hewitt (24) en Rochus (26) speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Broer Olivier (ATP-36) krijgt met de Fransman Gaël Monfils (ATP-82) de juniorenwereldkampioen van 2004 tegenover zich. De 18-jarige winnaar van Wimbledon bij de junioren vorig jaar speelde al tweemaal eerder tegen onze zes jaar oudere landgenoot. In 2004 was Monfils de beste in de eerste ronde van het Challengertoernooi van Grenoble (hardcourt/1-6, 7-6, 7-5); Olivier nam dit jaar weerwraak in de tweede ronde van de Australian Open (hardcourt/6-1, 6-3, 6-3).

Xavier Malisse (ATP-50) deed de beste zaak. De Kortrijkzaan neemt het op tegen de onbekende Brit Jonathan Marray (ATP-274), die met een wildcard mag deelnemen. De twee, allebei 24 jaar oud, ontmoetten elkaar nog niet eerder op het mannencircuit.