Naam Nederlandse radiozender Noordzee FM wordt Q-Music

Print
Vanaf september wijzigt de naam van de Nederlandse radiozender Noordzee 100.7 FM in Q-Music. Noordzee 100.7 FM neemt zowel de naam als het format van de Vlaamse zender over.
Q-Music wordt in Nederland gepositioneerd als een jong volwassen popstation met een positieve en opgewekte sound. De muziek speelt een belangrijke rol, luidt het donderdag in een persmededeling van Q-Music, het commerciële radiostation van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, de moederholding van onder meer VTM en KANAALTWEE).

Het Nederlandse Q-Music zal zich richten tot iedereen die zich jong van hart voelt. "Een goed gevoel staat centraal in alles wat Q-Music is en doet. De slogan 'Q is good for you' wordt dus in september ook in Nederland geïntroduceerd", luidt het.
Sinds 1 juni is Noordzee 100.7 FM eigendom van De Persgroep, die voor 50 procent eigenaar is van de VMMa. Het management van Noordzee 100.7 FM werd toevertrouwd aan Q-Music. "We hebben de voorbije 2 weken kennis gemaakt met de medewerkers van Noordzee. We merken bijzonder veel enthousiasme voor ons project. Vanaf september gaan we bouwen aan een nieuw sterk Nederlands radiomerk. Uiteraard wordt Q-Music in Nederland een 100% Nederlands radiostation", aldus Peter Bossaert, algemeen directeur van Q-Music.

Het merk Q-Music wordt vanaf september verspreid over Vlaanderen en Nederland, een markt van 21 miljoen mensen. "Ons doel is om ons in Nederland als een jonge enthousiaste hond in het radiolandschap te storten. We richten ons zowel op mannen als vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar", aldus programmadirecteur Erwin Deckers.

.

Nu in het nieuws