Sfinks festival Boechout viert dertigste verjaardag

Het Sinkfs festival viert deze zomer haar 30ste verjaardag. Van 28 tot en met 31 juli is het Molenveld in Boechout weer klaar om tal van artiesten te ontvangen. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Belga

De afgelopen 30 jaar passeerden zo'n 850 groepen uit alle windstreken de verschillende podia van Sfinks. Deze editie wordt extra feestelijk en enkele grote namen uit het verleden werden voor de gelegenheid nog eens uitgenodigd. Zo zal Jorge Benjor uit Brazilië voor de nodige tropische tonen zorgen tijdens het Festo do Brasil op vrijdagavond. Zondagavond sluit Goran Bregovic met zijn meeslepende zigeunermuziek het festival af. Op zaterdag worden voor de 30ste verjaardag van Sfinks twee grote feesten gehouden.

In de Concerttent staat hippe muziek uit Barcelona op het programma en de Clubtent staat in teken van Kaapverdië.

Net zoals vorig jaar moeten cirkelvormige podia voor een kleinschaligere en intiemere sfeer zorgen. De band tussen de artiesten en het publiek wordt er ook intenser door. Hier en daar werd wel wat aan de formule gesleuteld. Zo werd de World Groove de Cabanas Groove: dj's spelen in drie blokhutjes elk hun eigen stijl van muziek.

Voorts biedt Sfinks de gekende formule. Op donderdagavond is het groot feest. Voor de mensen uit de buurt is het gratis. Anderen betalen 5 euro inkom. Vrijdagavond is het weerom Festo do Brazil. Zaterdag en zondag moeten artiesten uit alle windstreken voor de nodige ambiance zorgen. Zo komen onder meer Bajofondo Tango Club uit Argentinië, Daimohk uit Grozny-Tsjetsjenië, Sheva uit Israël-Palestina. Uiteraard wordt er ook weer gedacht aan de allerkleinsten. Zij kunnen ateliers en dans volgen, zwemmen en hebben hun eigen kidz-bar. Er werd ook gedacht aan het innerlijke van de mens: fijnproevers kunnen er de wereldkeuken ontdekken. En wie wat snuisterijen wil aanschaffen, kan terecht op de Festivalmarkt.

Meer informatie over het programma op

.

Nu in het nieuws